tiistai 19. elokuuta 2008

Kakkupostaus

Viime päivinä olen keskittynyt tulevaan muuttoon, ja jotta kaikki työ ei rysähtäisi viimeisenä päivänä niskaan, olen tehnyt vähän ennakkoon. Tarkoittaa sitä, että olen siivonnut ainakin varaston, kaapit ja parvekkeen. Paljon tavaraa on taas kolmen asumisvuoden aikana kertynyt, on se kyllä ihme vaikka ei mitään ylimääräistä koskaan ostakaan, (eihän?)!

No, tavaroista osa meni suoraan roskiin, osan vein SPR:n lahjoitukseen (mm. pieniksi käyneitä vaatteita, hmmm..) ja osan jätin vielä kirpputorille vietäväksi. Asunnon perussiivousta olen tehnyt myös jo osittain etukäteen, eli pyyhin kaappien hyllyt, puhdistin uunin takusen, hankasin keittiön kaakelit ja siivosin tiskiallaskaapin. Vielä jäi ikkunoiden ja kylppärin pesu ja tietenkin loppuimurointi ja lattioiden pesu sitten kun huonekalut on viety. Niin ja tietysti pakkaaminen. Hommaa siis on riittänyt, huh huh, vaikka mulla yhden hengen (ja kissan) talous vaan onkin! Uskomatonta!

Päätin sitten taas leipoa palkaksi aherruksesta. :) Surffailin vähän blogeissa, ja voi taivas että ihmiset osaa tehdä ihania kakkuja! Käyn joskus niitä ihan huvin vuoksi ihailemassa. Katsokaapa vaikka sweetcake, kakkulandia, ja kaurislapsen kakut. En toteuttanut mitään ohjetta siltään, vaan otin yhden vinkin, ja se löytyi kaurislapsen sivuilta (suklainen kermavaahto ja pursotusohje). Siellä on on muuten aika hyviä vinkkejä kakuntekoon, kannattaa vilkaista jos aihe kiinnostaa.

Päästin itseni helpolla, ja ostin valmiita kakkupohjia (3 kappaleen paketti). Koriin sujahti myös taloussuklaata, Flora vispiä ja pakasteesta mansikoita.

Kakkupohjat näytti tältä:















Survotut mansikat:
















ja sulatettu suklaa... Sulatin suklaan vesihauteessa, sillä tällä hetkellä en omista mikroa, joka olisi siis ollut toinen vaihtoehto. Vesihaudekin toimi ihan hyvin ja suklaa suli nopeasti.




















Kaada tai lusikoi sulanut suklaa valmiin kermavaahdon sekaan ja sekoita tasaiseksi esim lusikalla tai varovasti tehosekoittimella.

Sitten kakun kokoaminen. Väleihin laitoin vain mansikkasurvosta ja pohjat kostutin sitä ennen vedellä jatketulla mehulla, mutta sinnehän voi laittaa suklaavaahtoakin (tällöin pitäisi ostaa 2 prk vispikermaa sillä yksi purkki riittää vain päälle tuleviin pursotuksiin). Kokeilin ohjeen mukaan tuota korinpohja-pursotusta ja tällainen siitä tuli.














Raastoin suklaata vielä tuohon päälle peittämään jääneitä rakoja, ja noista reunapursotus hässäköistä ei nyt kannata edes mainita! Mutta olin ihan tyytyväinen lopputulokseen, ensimmäiseksi tekoseksi ihan hyvä. Tuohon malliin olisi ollut kapeampi terä parempi, silloin pursotuksesta saisi matalamman. Mutta mulla ei ollut joten pursotin tavallisella tähden mallisella. Lautanenkin olisi saanut olla matala, ja noiden korkeiden reunojen takia reunat jäi pursottamatta. Mutta kakusta tuli oikein hyvää ja se meni parempiin suihin! Suosittelen suklaan ystäville.

P.S. Kantelevaihto kaipaa myös vielä osallistujia, mutta aikaahan on vielä runsaasti.. :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset minit-ryhmän harrastus-swapista! t.Kettuemo

Anonyymi kirjoitti...

Suklaa kannattaakin sulattaa vesihauteessa. Joskus kokeilin mikroa ja suklaa "kuivui" ja meni rakeiseksi. Taisin siis kuumentaa liikaa. Vesihauteessa on aina sulatus onnistunut.