keskiviikko 6. elokuuta 2008

Haaste - tee nukkekodin kantele

MUKANA: Tipa (osoite on)



Nukkekotiblogeissa ja -listoilla näyttää olevan liikkeellä kaikenlaisia vaihtoja jne. On nuket- ja minit-listan kuukausittaiset vaihdot, ja tulossa on myös joulukalenterivaihto. Lisäksi tietenkin henkilokohtaiset vaihdot bloggaajien välillä. No, minulla on ollut jo jonkin aikaa mielessä tehdä nukkekodin kantele, ja blogeja tutkittuani huomasin ettei kanteletta koossa 1:12 löytynyt (tai jos joku onkin sellaisen jo tehnyt, silmiini ei moista postausta sattunut).

Yksinkin voisin tietysti kanteleen omaan nukkekotiini tehdä, mutta joskus jaettu ilo on suurempi ilo. Eli haastankin teidät nukkisharrastajat tekemään kanteleen koossa 1:12 !

Haasteen säännöt ovat seuraavat:

- Haasteeseen lähdetään mukaan jättämällä kommentti tähän postaukseen. Minä toimin haasteen organisoijana/emona.

- Tehdyt kanteleet myös vaihdetaan! Eli haasteen päätteeksi jokainen saa jonkun toisen taidonnäytteen omakseen.

- Materiaalin saa jokainen valita itse, samoin minkänäköisen, kokoisen, ja moniko kielisen kanteleen haluaa tehdä. Tämä kaikki on jokaisen osallistujan vapaasti valittavissa. Jos ei muualta niin netistä löytynee riittävästi vinkkiä, miltä kantele voi näyttää. Ainoa ehto on että kielet eivät mielellään saisi olla piirrettyjä, vaan niiden tulis olla jotain materiaalia: oli se sitten tavallista narua, lankaa, metallilankaa, rautalankaa tai mitä nyt jokainen keksiikään. (Soida niiden ei tarvi, sentään). Vähän kyllä jännittää onko kielien tekeminen edes mahdollista niin pieneen soittimeen, kun en ole hommaa kokeillut, mutta sovitaan alustavasti että kielet pitää olla. Jos homma tuntuu mahdottomalta, niin lievennetään sitten sääntöä.

- Aikaa kanteleen tekemiseen, ja osoitteen ilmoittamiseen on syyskuun loppuun saakka, eli saa rauhassa suunnitella ja hankkia materiaalia.

- Lokakuun ensimmäinen päivä arvon parit ja ilmoitan osoitteet. Jos osallistujia on pariton määrä, tavarat lähetetään ringissä. Myös ringin lähetysjärjestys arvotaan.

Höö... unohtuikohan tästä nyt jotain oleellista? En ole koskaan vaihtoa järjestänyt.. Jos tuntuu että aikaa on liian vähän niin ehdottakaa jotain toista deadlinea. Ens kuun vaihteessa en voi vaihtoa järjestää, kun muutan juuri siinä kuun vaihteessa uuteen asuntoon, joten siinä on liikaa muuta hässäkkää. Siksi menee syyskyyn loppuun.

Osoitteet voi lähettää miisa78(at)jippii(piste)fi

ja kertokaa tosiaan, jos jotain oleellista tietoa puuttuu.

Näillä näppäimin:
http://www.youtube.com/watch?v=flcGnDjP5v8



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kaikkea sitä... minä otan haasteen vastaan! osoitehan sinulla jo on vai mitä?

Anonyymi kirjoitti...

hienoa ! jep, osoite on.

Tiina kirjoitti...

Ihana haaste, mutta-mutta. Minä sain yhdestä vaihdosta viime syksynä kantaleen, joten olisin kyllä jäävikin ottamaan osaa haasteeseen.
Terkuin Tiina